[
×

Ειδοποίηση

Simple Image Gallery Notice: Joomla!'s /cache folder is not writable. Please correct this folder's permissions, clear your site's cache and retry.

BA7C3426 copyΠλήθος κόσμου στη συναυλία ενάντια στις ανυπόστατες φήμες για τους μετανάστες

 

 

 Ήχοι μαντολίνου πλημμύρισαν το βράδυ του Σαββάτου 30 Αυγούστου, το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, όπου η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», αποχαιρέτησε το καλοκαίρι, στέλνοντας παράλληλα το δικό της μήνυμα για την καταπολέμηση των ανυπόστατων φημών που αφορούν σε μετανάστες. 

Τίτλος της συναυλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε και στο πλαίσιο των δράσεων του πολιτιστικού οργανισμού για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα c4i - το οποίο αποσκοπεί στην καταπολέμηση ανυπόστατων φημών που αφορούν σε μετανάστες -  «Μία νύχτα με μπλέ φεγγάρι στο Αίθριο». 

Η συναυλία διήρκησε έως και μετά τα μεσάνυχτα και τον χώρο του αίθριου στο παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο κατέκλυσαν εκατοντάδες πολίτες.

Ακούστηκαν τραγούδια για το καλοκαίρι, τον έρωτα και την αγάπη, τα οποία ερμήνευσαν η Δάφνη Ζουρνατζή, η Ανδριάννα Αγγελοπούλου και η Δήμητρα Τσάτσου.

 πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Νίκος Κωστόπουλος αναφερόμενος στο ρόλο του πολιτισμού στην προσπάθεια για αντιμετώπιση των ανυπόστατων φημών για τους μετανάστες επεσήμανε πως αυτός εξ ορισμού είναι κομβικός και καθοριστικός.

Μέσα από τις δράσεις πολιτισμού η Πάτρα αλλά και όλα τα αστικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη μπορούν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα και να γίνουν ανάχωμα ενάντια στη μετάδοση και αποδοχή ανυπόστατων φημών για τους μετανάστες.

Ο Δήμος της Πάτρας με τις δράσεις του πολιτιστικού οργανισμού – είπε ο κ. Κωστόπουλος  - και μέσα από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα c4i θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου η τοπική και ευρύτερη κοινωνία να κατανοήσει πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα σε σχέση με τους μετανάστες και τις ανυπόστατες φήμες γι’ αυτούς.

{gallery}c4i{/gallery}

 

Αυτός ο δικτυακός τόπος έχει παραχθεί με πόρους ενός κοινού προγράμματος μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ότι εκφράζουν την επίσημη άποψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

patras

Φωτογραφίες εκδηλώσεων

Φωτογραφίες εκδηλώσεων

Φωτογραφίες εκδηλώσεων